اوکالیپتوس درختی بزرگ و اصالتاً استرالیایی است اما با این وجود به علت خواص درمانی فراوان, در سرتاسر جهان کشت میشود.
اکالیپتوس, درختی است بلند و همیشه سبز که اکثرا ارتفاع آن به 65-45 متر میرسد. این درخت گونههای بسیاری دارد, برخی از گونههای آن به اندازه گلهای تزئینی و برخی دیگر به اندازه درختان بزرگ است. برگهای گیاه بخش دارویی آن را تشکیل میدهند. برگ های این گیاه سرشار از عصاره هایی هستند که به اشکال مختلفی برای درمان بسیاری از بیماری ها, به ویژه مشکلات تنفسی, مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین برای درمان جراحات و پایین آوردن تب نیز استفاده می گردد. مصرف خیلی زیاد اکالیپتوس موجب فلج دستگاه تنفسی, خفگی و مرگ میشود پس از مصرف بیش از اندازه آن پرهیز کنید چون عوارض زیادی دارد.
خواص عرق اکالیپتوس :
گیاه نسترن درختچه کوچکی است با ارتفاع حداکثر 3 متر و برگهایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه دار که به شکل بیضی نوک تیز بوده و گلها به رنگهای گلی, سفید مایل به گلی و یا سفید میباشند. این گیاه از خانواده رزهای وحشی است ودر حاشیه باغ ها و رود خانه ها می روید. قسمت دارویی این گیاه میوه آن بوده, این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ث بوده و از همین رو مصرف چای, شربت و مربای آن از گذشته در ایران رواج داشته است, همچنین در برخی مناطق از میوه گل نسترن به عنوان چاشنی غذا در پخت سوپ استفاده میشود. رفع افسردگی از خواص عرق نسترن می باشد, زیرا این گل حاوی ترکیباتی است که منجر به حس شادی و نشاط در شخص می شوند.مصرف عرق و دمنوش این گل برای درمان و بهبود بسیاری از بیماری ها مفید است.
خواص عرق نسترن :
1. رفع مشکلات کم خوابی و بی خوابی و تقویت سیستم عصبی
2. کمک به تولید گلبول های قرمز
3. دفع سنگ کلیه و مثانه
4. درمان دیابت و درمان تشنج
5. ضد سرطان
6. درمان بیماری های معده
7. درمان استفراغ و تهوع و اسهال های شدید
8. درمان سیاه سرفه و بیماری های مزمن پوست
9. مؤثر در درمان اختلالات و بیماری های کبدی
لوبیاگیاهی است از تیره بقولات که برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوک تیز است و شامل سه برگچه به شکل قلب می باشد . گل های آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف مانند است که دانه های لوبیا در آن قرار می گیرد . از پوست و دانه های لوبیا هنگامی که لوبیا سبز است استفاده می شود که به نام لوبیای سبز معروف است اما زمانی که پوست غلاف سفت می شود دانه های داخل آن به لوبیای خشک و برنگ قرمز یا سفید تبدیل می شود. این گیاه، بومی شمال کشور هند می باشد که به عنوان مواد غذایی، حاوی خواص بسیار زیادی است. از مهمترین خواص لوبیا سفید، کاهش فشار خون، کاهش قند خون، تقویت دستگاه گوارشی، کاهش کلسترول خون و افزایش جذب کلسیم بدن می باشد. این خواص ناشی از ترکیباتی چون آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین، نیاسین، سدیم، اسید فولیک، پروتئین و فیبر است. مصرف لوبیا سفید به دلیل ترکیبات حاوی مواد معدنی چون مس، از پیری زودرس پوست پیشگیری می کند. جدول زیر ارزش غذایی موجود در 100 گرم لوبیا سفید را نشان می دهد.
انرژی | 67 کالری |
چربی | 0.7 گرم |
کلسترول | 0 گرم |
سدیم | 13 میلی گرم |
پتاسیم | 307 میلی گرم |
کربوهیدرات | 13 گرم |
پروتئین | 6 گرم |
ویتامین A | 0 درصد |
ویتامین C | 31 درصد |
کلسیم | 1 درصد |
آهن | 10 درصد |
ویتامین B6 | 10 درصد |
منیزیم | 25 درصد |
فیبر | 3.9 گرم |
از دیگر فواید موجود در لوبیا سفید میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
مضرات:
عسل ماده غذایی بسیار غنی و انرژی زا است که بیشتر از قندهای ساده یا مونوساکاریدها تشکیل شده است. این ماده غذایی حاوی قندهایی از جمله فروکتوز، گلوکز و ساکاروز می باشد که در مجموع یک کیلوگرم 3040 کالری انرژی را ایجاد می کند. عسل به دلیل ترکیبات حاوی مواد تخمیری در تبادلات غذایی بیشترین کمک را در هضم مواد غدایی می کند. از جمله این ترکیبات می توان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره داشت. عسل حاوی املاح معدنی بسیاری است که مهمترین آن ها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد می باشد. همچنین دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحههای معطر نیز می باشد. یکی دیگر از ویژگی های عسل فسادپذیری بسیار پایین و مدت زمان طولانی نگهداری آن است، علت این موضوع وجود مقدار بسیار اندک آب در ترکیبات عسل می باشد. جدول زیر ارزش غذایی موجود در 100 گرم عسل را نشان می دهد.
ماده | مقدار |
انرژی | 304 کیلوکالری |
قند | 82/12 گرم |
فیبر | 0/2 گرم |
پروتئین | 0/3 گرم |
آب | 17/1 گرم |
ویتامین B2 | 0/038 میلی گرم |
ویتامین B3 | 0/121 میلی گرم |
ویتامین B5 | 0/068 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0/024 میلی گرم |
ویتامین B9 | 2 میکروگرم |
ویتامین C | 0/5 میلی گرم |
کلسیم | 6 میلی گرم |
آهن | 0/42 میلی گرم |
منیزیم | 2 میلی گرم |
فسفر | 4 میلی گرم |
پتاسیم | 52 میلی گرم |
سدیم | 4 میلی گرم |
روی | 0/22 میلی گرم |
خواص دارویی و موارد مصرف:
مضرات:
مصرف بیش از حد عسل به دلیل دارا بودن قند زیاد برای افراد دیابتی و یا افرادی که از انسولین استفاده می کنند، اثرات نامطلوبی به همراه خواهد داشت. توصیه می شود که حد مصرف روزانه عسل از 25 گرم تجاوز نکند.
• لایه بردار ملایم صورت بدون آسیب رساندن به سد پوستی
ترکیبات مؤثر : دانه های ریز جوجوبا : از بین برنده سلول های شاخی و مرده
کائولین (رس سفید) : پاک کننده و جذب کننده آلودگی ها
گلیسیرین گیاهی : مغذی, مرطوب کننده و نرم کننده پوست
روش مصرف : هفته ای 1 الی 2 بار از این کرم استفاده نمایید.
پوست چرب و ترکیبی: کرم را روی صورت بمالید با نوک انگشتان به صورت دورانی ماساژ دهید سپس آبکشی کنید.
پوست خشک: کرم را روی صورت مرطوب بمالید با نوک انگشتان به صورت دورانی ماساژ دهید سپس آبکشی کنید.
پوست حساس: کرم را با شیر پاک کن مخلوط کنید روی صورت مرطوب بمالید دورانی ماساژ دهید سپش آبکشی کنید.
این محصول دارای تأییدیه وزارت بهداشت می باشد.
خواص و فواید :
1. حذف سلول های شاخی و مرده از سطح پوست
2. تمیز کننده منافذ پوست از آلودگی ها
3. رفع دانه های سرسیاه و جوش های زیر پوستی صورت
4. ایجاد بستری مناسب برای دریافت محصولات مراقبتی دیگر