گوجه فرنگی جزء صیفی جات پرخاصیت است که به صورت پخته و خام در غذا مصرف می شود البته مصرف خام آن بسیار مفیدتر است. این میوه، بومی قاره آمریکا می باشد که اولین بار از طریق اسپانیا وارد اروپا گشت. گوجه فرنگی بسیار مغذی می باشد بطوریکه مصرف روزانه 100 گرم گوجه فرنگی، نیاز بدن به ویتامین A، B1، C و اسید فولیک را برطرف می کند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که هفته ای حداقل 10 بار گوجه فرنگی مصرف می کنند، 45 درصد کمتر خطر ابتلاء به سرطان پروستات را دارند. گوجه فرنگی اشتها آور است و دستگاه گوارش، بخصوص لوزالمعده را تحریک می کند. از این ماده غذایی میتوان به عنوان یک لوسیون موثر برای جوش و آکنه صورت استفاده کرد. همچنین مصرف گوجه فرنگی برای مبتلایان به دردهای مفاصل و رماتیسم و نقرس، رفع مسمومیتهای مزمن، کاهش چربی خون، دفع رسوبات ادراری، تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاطها بسیار مفید می باشد. از مهمترین فراوده های گوجه فرنگی، رب گوجه است که حاوی خواص گوجه فرنگی نیز می باشد. جدول زیر ارزش غذایی 100 گرم گوجه فرنگی را نشان می دهد.
انرژی | 18 کالری |
چربی | 0.2 گرم |
سدیم | 5 میلی گرم |
پتاسیم | 237 میلی گرم |
کربوهیدرات | 3.9 گرم |
پروتئین | 0.9 گرم |
ویتامین A | 16 درصد |
ویتامین C | 22 درصد |
کلسیم | 1 درصد |
آهن | 1 درصد |
ویتامین B6 | 5 درصد |
منیزیم | 2 درصد |
از دیگر فواید موجود در گوجه فرنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گواهینامه (ها):