آبلیمو از فراورده های لیموترش میباشد، به همین دلیل برای آشنایی با خواص این محصول ابتدا به بررسی
لیموترش میپردازیم. لیموترش حاوی ترکیباتی سرشار از
ویتامین B6 و C به همراه سدیم، منیزیم، فسفر، آهن، کلسیم، و پتاسیم است. این
میوه ارزشمند حاوی انواع اسیدهای مقوی از جمله اسید سکوربیک و اسید سیتریک میباشد. شاید بتوان مهمترین ماده غذایی لیموترش را ویتامین C نام برد بطوریکه یک عدد میوهد لیموترش، 88 درصد از نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین میکند. میتوان
آب لیمو را به عنوان عصاره اصلی این میوه پر خاصیت قلمداد کرد که بعنوان
نوشیدنی و
چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد. میزان آنتی اکسیدان های سرشار این محصول عاملی در
پیشگیری از سرطان و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن میباشد و به دفع سموم بدن بسیار کمک میکند. همچنین از آبلیمو میتوان به عنوان منبع مناسبی از ویتامین B کمپلکس و تقویت سیستم ایمنی بدن به منظور پیشگیری از هر نوع بیماری قلمداد کرد. شاید ندانید که آب لیمو بهترین
ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه بدن میباشد و در پیشگیری لز اسهال و استفراغ بسیار موثر است. جدول زیر ارزش غذایی موجود در آبلیمو طبیعی را نشان می دهد:
ارزش غذایی 100 میلی لیتر آبلیموانرژی | 22 کالری |
چربی | 0.2 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پتاسیم | 103 میلی گرم |
کربوهیدرات | 7 گرم |
پروتئین | 0.4 گرم |
ویتامین C | 64 درصد |
ویتامین B6 | 5 درصد |
کلسیم | 2 درصد |
منیزیم | 2 درصد |
از دیگر خواص موجود در آبلیمو میتوان به موارد زیر اشاره کرد: