زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر، که هرگاه در شرایط مساعد پرورش یابد ارتفاع آن حدود 12 متر و قطر تنه اش به 3 مترنیز میرسد. چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم و به رنگ زرد می باشد که خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد. از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود. برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز است. این گیاه احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. از زیتون انواع فراورده هایی چون چاشنیجات،روغن گیاهی و …. تولید می گردد. زیتون حاوی مواد آلی و معدنی بسیاری چون انواع ویتامین ها (E، A، K، B)، آهن، فیبر، مس، فنولی، اولئیک اسید و آنتی اکسیدان های مختلفی است که به این میوه خواصی چون کاهش دهنده فشار خون، صفرا بر، پیشگیری از مسمومیت گوارشی (کرم روده و ...)، تقویت سلامت قلب می بخشد. همچنین تحقیقات نشان می دهد ترکیبات هیدروکسی تیروزول و اولئوروپینی موجود در زیتون موجب می شود رسوب کلسیم در بدن افزایش یابد و استحکام استخوان ها را تقویت بخشد، همین موضوع از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند. جدول زیر ارزش غذایی موجود در 100 گرم روغن زیتون را نشان می دهد.محصول ایتالیا
انرژی | 888 کالری |
چربی | 100 گرم |
پروتئین | 0 گرم |
کربوهیدرات | 0 گرم |
سدیم | 2 میلی گرم |
کلسترول | 0 درصد |
کلسیم | 0 درصد |
آهن | 3 درصد |
ویتامین C | 0 درصد |
از دیگر فواید موجود در روغن زیتون عبارتند از:
گواهینامه (ها):
استاندارد ارگانیک اتحادیه اروپا