خرما از جمله قدیمی ترین میوه های جهان به شمار می رود. در بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکایی از این میوه تنها درکیک و شیرینی استفاده می کنند؛ در حالی که در خاور میانه و کشورهای عربی به عنوان یک غذای اصلی در نظر گرفته می شود. خرما در کنار داشتن ویتامین هایی از قبیل A، B، C و E دارای ساکاروز، گلوکز، مواد آلبومینوئیدی، پکتین و آب است.
انرژی | 282 کالری |
چربی | 0.4 گرم |
کلسترول | 0 میلی گرم |
سدیم | 2 میلی گرم |
پتاسیم | 656 میلی گرم |
کربوهیدرات | 75 گرم |
پروتئین | 2.5 گرم |
کلسیم | 3 درصد |
ویتامین B6 | 10 درصد |
منیزیم | 10 درصد |
خواص دارویی و موارد مصرف:
درخت خرما دارای خواص بیشماری بوده که از کلیه اجزای آن نیز استفاده می شود. از برگ ها و شاخه درخت خرما می توان سبد و فرش تهیه کرد.
از هسته خرما نان و از میوه آن عسل تهیه می شود. خرما تنها میوه ای است که در صحرا وجود دارد. همچنین می توان هسته خرما را بو داده و از آن قهوه درست کرد. برای درمان تورم پلک های چشم نیز از هسته خرما استفاده می کنند. خوردن مداوم خرما باعث افزایش میل جنسی می شود.
مضرات:
خرما دارای قند بالایی است و نباید در خوردن آن افراط نمود.