چای, نوشیدنی است که بیشترین مصرف را بعد از آب در تمام دنیا دارد و داری خواص بسیاری می باشد که در جلوگیری و درمان بیماری ها می تواند بسیار مفید واقع شود. چای سیاه که پر استفاده ترین چای در دنیا است, همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند, و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند. چای سیاه و سبز هر دو محصول گیاهی به نام کاملیا سینسیس هستند که با دو روش متفاوت عمل آوری می شوند. چینی ها چای سیاه را «چای سرخ» می نامند زیرا رنگ مایع دم کرده ی آن سرخ است و غربی ها هم آن را «چای سیاه» می گویند چون برگ های چایی که معمولا دم می کنند به رنگ مشکی است. این نوشیدنی دارای آنتیاکسیدان و مواد مغذی گیاهی است که میتواند به زدودن سموم و درمان جسم کمک کند. منشأ چای سیاه مربوط به اواخر سلسله مینگ و اوایل سلسله چینگ در چین می باشد اما تاجران انگلیسی و هلندی برای نخستین بار اصطلاح «چای سیاه» را ابداع کردند و در سال 1610 هلندیها چای سیاه را به اروپا آوردند و در سال 1658 وارد انگلستان شد. چای سیاه Black Saffron یکی دیگر از انواع چای می باشد که از ترکیب چای سیاه و زعفران تشکیل شده است. زعفران گران ترین ادویه جهان است اما برای سلامتی و تجربه ای متفاوت از طعم و رنگ کهربایی, ارزش اضافه کردن به چای را دارد.
خواص چای سیاه Black Saffron:
1. کاهش ریسک سرطان تخمدان
2. تقویت سیستم ایمنی بدن
3. بهبود سلامت استخوان
4. کمک به دفع مواد زائد
5. تحریک عضلات معده
6. پیشگیری از عفونت های پوستی و پیری زودرس
7. آرامش دهنده و پاک کردن سموم از بدن
8. برطرف کننده سر درد, تنش عصبی و بی خوابی
9. افزایش قوای جنسی
شاهسپرم یا شاه اسپرم گیاهی است با ارتفاع 50 تا 150 سانتی متر که ساقه هایی مستقیم با شیار هایی طولی می باشد . این گیاه از محل رویش تکثیر می شود و گل هایی به رنگ زرد و مجتمعی دارد. شاه اسپرم بوی شبیه بوی نعنا از خود ساطع می کند. برخی افراد این گیاه را نوعی ریحان ,برخی دیگر ریحان کوهی نامیده اند و برخی به عنوان سبزی خوردن به همراه گونه های دیگر مصرف می کنند. این گیاه در شهرستان مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی می روید و دارای طبیعت گرمی می باشد که در تابستان رشد آن تمام می شود. شاه اسپرغم , شاهپرهم , شاهسفرم از دیگر نام های این گیاه می باشد. گیاه شاه اسپرم به عنوان یک داروی موثر در درمان بیماری سوء هاضمه عملکردی مطرح بوده و اثر آن نیز ناشی از اژنول و اسید لینولئیک است که از التهاب مزمن دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
خواص عرق شاهسپرم :
1. به علت دارا بودن ویتامین کا برای خون دماغ و بواسیر خونی مفید می باشد
2. ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش
3. مؤثر در درمان زکام و سینه درد و سرفه
4. رفع بوی بد زیر بغل
5. درمان دل درد و دل پیچه
6. ضد تشنج و ضد اسهال
7. تقویت کننده معده
انرژی | 22 کالری |
چربی | 0.2 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پتاسیم | 103 میلی گرم |
کربوهیدرات | 7 گرم |
پروتئین | 0.4 گرم |
ویتامین C | 64 درصد |
ویتامین B6 | 5 درصد |
کلسیم | 2 درصد |
منیزیم | 2 درصد |
از دیگر خواص موجود در آبلیمو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر، که هرگاه در شرایط مساعد پرورش یابد ارتفاع آن حدود 12 متر و قطر تنه اش به 3 مترنیز میرسد. چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم و به رنگ زرد می باشد که خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد. از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود. برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز است. این گیاه احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. از زیتون انواع فراورده هایی چون چاشنیجات،روغن گیاهی و …. تولید می گردد. زیتون حاوی مواد آلی و معدنی بسیاری چون انواع ویتامین ها (E، A، K، B)، آهن، فیبر، مس، فنولی، اولئیک اسید و آنتی اکسیدان های مختلفی است که به این میوه خواصی چون کاهش دهنده فشار خون، صفرا بر، پیشگیری از مسمومیت گوارشی (کرم روده و ...)، تقویت سلامت قلب می بخشد. همچنین تحقیقات نشان می دهد ترکیبات هیدروکسی تیروزول و اولئوروپینی موجود در زیتون موجب می شود رسوب کلسیم در بدن افزایش یابد و استحکام استخوان ها را تقویت بخشد، همین موضوع از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند. جدول زیر ارزش غذایی موجود در 100 گرم روغن زیتون را نشان می دهد.محصول ایتالیا
انرژی | 888 کالری |
چربی | 100 گرم |
پروتئین | 0 گرم |
کربوهیدرات | 0 گرم |
سدیم | 2 میلی گرم |
کلسترول | 0 درصد |
کلسیم | 0 درصد |
آهن | 3 درصد |
ویتامین C | 0 درصد |
از دیگر فواید موجود در روغن زیتون عبارتند از:
گواهینامه (ها):
استاندارد ارگانیک اتحادیه اروپا
یکی از فراوده های بسیار لذیذ شیر می باشد. از کشک به عنوان یک چاشنی در غذاهایی سنتی چون آش رشته، کشک بادمجان، حلیم و … استفاده می شود. این محصول حاوی تمامی ویژگی های شیر می باشد از جمله کلسیم، پروتئین، چربی، ویتامین، نمک، نیاسین و … کشک برای سلامتی عمومی بدن بسیار موثر است. گلوتاتیون موجود در کشک از پیری زودرس و چین و چروک های صورت جلوگیری می کند و موجب شادابی پوست می گردد. کلسیم فراوان کشک، موجب تحکیم استخوان ها و پیشگیری از پوکی آنها می گردد. همچنین کشک به علت داشتن اسیدهای آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و بزرگ) می باشد. همچنین فسفر موجود در کشک برای رشد و ترمیم بافت های بدن بسیار تاثیرگذار است. مصرف کشک برای بدن بسیار مفید است، از جمله می توان به کاهش خطر ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی و کاهش کلسترول خون اشاره داشت. جدول زیر ارزش غذایی موجود در 100 گرم کشک را نشان می دهد.
انرژی | 53.5 کالری |
چربی | 2.5 گرم |
پروتئین | 3.2 گرم |
کربوهیدرات | 4.65 گرم |
قند | 4.65 گرم |
سدیم | 40 میلی گرم |
از دیگر فواید موجود در کشک عبارتند از: