یکی از فراوده های بسیار لذیذ شیر می باشد. از کشک به عنوان یک چاشنی در غذاهایی سنتی چون آش رشته، کشک بادمجان، حلیم و … استفاده می شود. این محصول حاوی تمامی ویژگی های شیر می باشد از جمله کلسیم، پروتئین، چربی، ویتامین، نمک، نیاسین و … کشک برای سلامتی عمومی بدن بسیار موثر است. گلوتاتیون موجود در کشک از پیری زودرس و چین و چروک های صورت جلوگیری می کند و موجب شادابی پوست می گردد. کلسیم فراوان کشک، موجب تحکیم استخوان ها و پیشگیری از پوکی آنها می گردد. همچنین کشک به علت داشتن اسیدهای آلی، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و بزرگ) می باشد. همچنین فسفر موجود در کشک برای رشد و ترمیم بافت های بدن بسیار تاثیرگذار است. مصرف کشک برای بدن بسیار مفید است، از جمله می توان به کاهش خطر ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی و کاهش کلسترول خون اشاره داشت. جدول زیر ارزش غذایی موجود در 100 گرم کشک را نشان می دهد.
انرژی | 53.5 کالری |
چربی | 2.5 گرم |
پروتئین | 3.2 گرم |
کربوهیدرات | 4.65 گرم |
قند | 4.65 گرم |
سدیم | 40 میلی گرم |
از دیگر فواید موجود در کشک عبارتند از: