عدس ارگانیک 900 گرمی آبگینه

عدس از جمله حبوبات پر مصرف دنیا است. عدس پس از سویا دارای بیشتری مقدار پروتئین است. ارتفاع گیاه عدس تقریباً به 30 سانتی متر می رسد و دارای گل هایی به رنگ سفید با رگه های بنفش است. در حالت کلی عدس را به دو دسته تقسیم بندی می کنند:

  1. عدسی که دانه آن گرد و نسبتاً درشت است که به آن عدس رسمی گفته و دارای رنگی سبز مایل به زرد است.
  2. عدسی که دانه های آن ریز و قرمز رنگ است و به آن عدس ریز یا عدس قرمز گفته می شود.

ترکیبات شیمیایی:

مواد موجود در 100 گرم عدس

ماده

مقدار

انرژی340 کالری
پروتئین25 گرم
چربی1 گرم
مواد نشاسته ای60 گرم
کلسیم80 میلی گرم
فسفر380 میلی گرم
آهن7 میلی گرم
پتاسیم8 میلی گرم
ویتامین A600 واحد
ویتامین B10/4 میلی گرم
ویتامین B20/2 میلی گرم
ویتامین B32 میلی گرم
آرسنیک1 میلی گرم


خواص دارویی و موارد مصرف:

  1. مادران شیرده باید از عدس استفاده کنند چراکه زیادکننده ترشحات شیر است.
  2. پودر عدس را روی پوست ملتهب قرار دهید. برای بهبود آن مناسب است. 
  3. می توانید آب عدس پخته را غرغره کنید تا باعث بهبود زخم های دهان و گلو شود. 
  4. عدس پخته به همراه سرکه ترکیب مناسبی برای تقویت معده و از بین بردن گاز معده است.
  5. برای دوران نقاهت حتماً آش عدس را به همراه روغن بادام استفاده کنید. 
  6. برای درمان ترک دست و پا، پماد پودر عدس با سرکه مناسب است. 
  7. عدس دارای لعاب بسیار است؛ لذا مسهل بوده و برای درمان ناراحتی های روده نیز از آن استفاده می شود.  

مضرات:

عدس دیر هضم بوده و در کنار تولید نفخ، قابض بوده و باعث آهسته کردن جریان خون در رگ ها می شود. البته مصرف عدس با روغن کنجد، روغن بادام یا سرکه این مشکلات را بر طرف می کند. برای افرادی که ناراحتی کلیوی دارند نیز این ماده غذایی توصیه نمی شود.

منبع : http://lifepro.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.