آویشن در کنار محبوبیت بالایی که به عنوان یک گیاه در آشپزی دارد، به عنوان گیاه دارویی و درمان کننده برخی از بیماری ها نیز شناخته می شود. در دوران رومی از این گیاه برای جلوگیری از مسمویت ها استفاده می شده است. در زمان هایی که قوانین مشخص و ایمنی برای مواد غذایی مختلف وجود نداشت، مقداری از این گیاه را برای حفاظت در برابر بیماری های گوشتی در رژیم غذایی مورد استفاده قرار می دادند. قبل از اینکه آنتی بیوتیک ها وارد علم پزشکی شوند، از روغن آویشن برای باندهای پزشکی استفاده می کردند. شاید حتی متوجه نشوید که از این گیاه دارویی در زندگی خود استفاده نموده اید در حالیکه تیمول (thymol)، فعال ترین عنصر آویشن، به طور گسترده ای در دهانشویه استفاده می شود.
جدول زیر، ارزش غذایی موجود در 28 گرم آویشن را نشان می دهد.
مقدار | |
28 | |
کربوهیدرات | 6.8 گرم |
پروتئین | 1.6 گرم |
چربی | 0.5 گرم |
فیبر | 3.9 گرم |
ویتامین C | 44.8 میلی گرم |
ویتامین A | 1330 واحد |
آهن | 4.9 میلی گرم |
منگنز | 0.5 میلی گرم |
کلسیم | 113 میلی گرم |
منیزیم | 44.8 میلی گرم |
ریبوفلاوین | 0.1 میلی گرم |
مس | 0.2 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.1 میلی گرم |
پتاسیم | 171 میلی گرم |
برخی دیگر از فواید موجود در آویشن عبارتند از: