آبغوره مایعی است که از میوه نارس انگور (غوره) گرفته می شود و دارای طبع سرد می باشد. این مایع به دلیل طعم ترشش برای ساخت انواع چاشنی و ترشی مورد استفاده قرار می گیرد. آبغوره به دلیل حاوی داشتن اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند ارزش درمانی بسیار زیادی دارد، از جمله می توان به مواردی چون بهبود در هضم غذاهای چرب و سنگین، کاهش چربی خون، پیشگیری از چاقی مفرط، تقویت کبد، افزایش سلامت پوست بدن اشاره کرد. از طرفی آبغوره سرشار از پتاسیم می باشد که به موجب وجود این ماده معدنی، در بهبود رماتیسم و درد سیاتیک بسیار موثر می باشد. جدول زیر ارزش غذایی موجود در آبغوره را نشان می دهد.
انرژی | 11 کالری |
چربی | 0.7 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پروتئین | 0.7 گرم |
از جمله دیگر خواص موجود در آبغوره عبارت است از:
عسل به عنوان یک شیرینکننده طبیعی در تمام آشپزخانهها وجود دارد. از هزاران سال پیش, انسانها از خواص درمانی عسل برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میکردند. هر نوع عسل, رنگ, بو, طعم و خواص درمانی خاص خود را دارد. عسل کوهی یکی از انواع عسل می باشد. این عسل از گیاهان وحشی که در مناطق مرتفع کوهستانی میرویند, تهیه میشود. زنبورهای عسل وحشی قابلیت تربیت و اهلی شدن را ندارند و امکان پرورش آن در کندوهای (جعبه ها) دست ساز انسان نیست. این زنبورها, از نژاد خاصی هستند و فقط در طبیعت بکر کوهستان زیست می کنند. زنبورهای عسل وحشی برروی صخره ها و شیارهای کوهستان ها لانه سازی نموده و به تولید عسل می پردازند. در این گونه عسل ها, انسان هیچ گونه دخالتی در تولید آن ندارد به جز اینکه عسل های تولید شده را از کوهستان ها جمع آوری می نماید.
خواص عسل کوهی :
1. درمان سرماخوردگی و سرفه
2. مفید برای مشکلات تنفسی
3. جلوگیری از ریزش مو
4. درمان ناباروری و درمان عفونت های پوستی
5. تقویت سیستم ایمنی بدن
6. از بین برنده عفونت مثانه
7. درمان التهاب مفصل و درمان درد دندان
8. افزایش طول عمر
9. برطرف کننده جوش صورت
10. درمان درد معده و برطرف کننده سوء هاضمه
عسل به عنوان یک شیرینکننده طبیعی در تمام آشپزخانهها وجود دارد. از هزاران سال پیش, انسانها از خواص درمانی عسل برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میکردند. هر نوع عسل, رنگ, بو, طعم و خواص درمانی خاص خود را دارد. عسل کوهی یکی از انواع عسل می باشد. این عسل از گیاهان وحشی که در مناطق مرتفع کوهستانی میرویند, تهیه میشود. زنبورهای عسل وحشی قابلیت تربیت و اهلی شدن را ندارند و امکان پرورش آن در کندوهای (جعبه ها) دست ساز انسان نیست. این زنبورها, از نژاد خاصی هستند و فقط در طبیعت بکر کوهستان زیست می کنند. زنبورهای عسل وحشی برروی صخره ها و شیارهای کوهستان ها لانه سازی نموده و به تولید عسل می پردازند. در این گونه عسل ها, انسان هیچ گونه دخالتی در تولید آن ندارد به جز اینکه عسل های تولید شده را از کوهستان ها جمع آوری می نماید.
خواص عسل کوهی :
1. درمان سرماخوردگی و سرفه
2. مفید برای مشکلات تنفسی
3. جلوگیری از ریزش مو
4. درمان ناباروری و درمان عفونت های پوستی
5. تقویت سیستم ایمنی بدن
6. از بین برنده عفونت مثانه
7. درمان التهاب مفصل و درمان درد دندان
8. افزایش طول عمر
9. برطرف کننده جوش صورت
10. درمان درد معده و برطرف کننده سوء هاضمه
کُنار درختی از تیره عنابیان است. به برگ این درخت سدر و به میوه آن کنار میگویند و هر دو دارای خاصیت دارویی هستند و ارتفاع آن در برخی مناطق به 10 متر میرسد. گل دهی پاییزی این درخت بیشتر است و دارای شهد بسیار لطیفی است که باعث جذب زنبورهای عسل از فواصل دور به سمت گل های آن میشود. عسل کنار جزو عسلهای تک گل است و به دلیل اینکه هنگام گل دهی این درخت, هیچ گونه گیاهی گلدهی ندارد, لذا این عسل از خلوص بالایی برخوردار است. عسل کنار بسیار خوش طعم است و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای طبع سردی می باشد که مصرف آن برای افراد دارای مزاج گرم توصیه میشود. این عسل به درمان بیماریهایی متعددی کمک میکند. عسل کنار کمبود ویتامین ث در بدن را جبران می کند, ازاینرو مصرف این عسل در زمان ابتلا به آنفلوآنزا یا سرماخوردگی میتواند مقدار زیادی از ویتامین ث مورد نیاز بدن را تأمین کند و از طرفی, اشتهای فرد بیمار را تحریک میکند تا او بتواند بر بیاشتهایی خود غلبه کند.
خواص عسل کنار:
1. درمان زخم های گوارش به ویژه روده و معده
2. افزایش قوای جنسی
3. تقویت سیستم ایمنی بدن
4. درمان بیماری های ناشی از سوء تغذیه
5. برطرف کننده مشکلات کبدی و مشکلات بینایی
6. باز کننده گرفتگی عضلات
7. درمان زخم ها و سوختگی های عفونی و زخم های ناشی از عمل جراحی
8. درمان عفونت های تنفسی و مشکلات هاضمه و یبوست
9. درمان کم خونی
10. بهبود سطح سلامتی و انرژی عمومی بدن
روغن کلزا از دانه های سیاه گیاه کلزا تولید می شود و از خانواده گیاهانی مانند کلم، کلم بروکلی و گل کلم می باشد. کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند. کانولا نوعی غلات است با گیاهی به ارتفاع ۳ تا ۵ فوت است که تخمدان را تولید می کند که در آن دانه های کلزا تولید شده که در اثر تحت فشار قرار دادن دانه ها، روغن کانولا گرفته می شود. دانه ی کلزا دارای ۴۵ درصد روغن است. روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده میشود. روغن کلزا در مقایسه با روغنهای دیگر میزان چربی کمتری دارد در واقع در مقایسه با روغن زیتون تنها نصف مقدار چربی اشباع شده را داراست.
خواص روغن کلزا:
1. سرشار از اسید های چرب ضروری بدن است
2. تنظیم ضربان قلب و کاهش لخته های خونی
3. برطرف کننده مشکلات پوست
4. کاهش خطر ابتلا به بیماری سندرم متابولیک
5. تسکین درد رماتیسم
6. کاهش چربی شکمی و کاهش خطر ابتلا به دیابت