گندم سیاه نوعی دانه خوراکی است که ارتباطی با گندم ندارد و یک ماده بدون گلوتن محسوب می شود. این خوراکی غله محسوب نمیشود بلکه دانه خوراکی از تیره ریواس و ترشک است و بومی اروپای شمالی و آسیاست. گندم سیاه در مقایسه با گندم, پروتئین بیشتری دارد. این ماده غذایی تمام اسید آمینه ها را دارا می باشد و به همین دلیل برای گیاهخوارها یک ماده غذایی مفید است و از بروز کمبود پروتئین جلوگیری می کند. گندم سیاه منبع مهم مس, فسفر, زینک (روی), کلسیم و همچنین ویتامین های گروه ب و غیره است. گفتنی است که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه بیشتر از گندم معمولی است. از گندم سیاه برای ساختن کلوچه و بهعنوان نوعی غذا برای دام و ماکیان استفاده میشود اما برای حیوانات فاقد رنگدانه مضر می باشد.
خواص گندم سیاه :
1. کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
2. کاهش کلسترول بعد از یائسگی
3. تقویت سیستم دفاعی بدن
4. تقویت سلامت قلب و عروق
5. مؤثر در ایجاد خواب آرام
6. جلوگیری از بروز سنگ کیسه صفرا در زنان
7. کاهش فشار خون و کاهش وزن
8. جلوگیری از آسم کودکان